Avbytare: Sebastian Kristensson, Nicklas Mattsson, Fredrik Odell, Joel Jakobsson och Johannes Jönsson.

Jens Sirviö ut - Sebastian Kristensson in 35 min
Mathias Roos ut - Nicklas Mattsson in 68 min
Carl Odell ut - Fredrik Odell in 79 min

MATCHKOMMENTARER
Femte raka matchen utan förlust och tredje raka bortasegern. Halva serien spelad och nu vände det med omgång 12. Vi hade lite revansch att utkräva mot Barrikaden där vi "bara" fick en poäng i premiären. Regnet vräkte ner över Gullviksborgs IP under hela matchen vilket gjorde att planen blev tungsprungen. Anteckningarna är något färre än vanligt då det regnade GENOM båset vi satt i vilket i kombination med papper och bleckpenna inte är optimalt. Inledningsvis var det bortalaget som var kvickast i fötterna. Redan i den 4:e minuten vinner Jens Sirviö boll på egen planhalva och avancerar en bit innan han lägger en perfekt genomskärare mellan mittback och ytterback där Vasko Mitrovic är på språng. Vasko tar med sig bollen och sprintar enkelt ifrån försvararna och kommer fri med målvakten. Ensam med målvakten placerar han kyligt in 0-1 intill den bortre stolpen. Detta var Vaskos 3:e seriemål i år. En drömstart med så tidigt mål. I den 16:e minuten slår Johan Hellström ett inlägg som en försvarare touchar och det är nära självmål. Först Adam Norén och sen Vasko Mitrovic är otroligt nära att raka in returen. Innan dess har vi haft en boll som dansade farligt nära Barrikadens mållinje. I den 20:e minuten studsar bollen som en flipperkula i ÖT Smygehuks straffområde och bollen går ut till höger där de slår ett inlägg som en forward elegant nickar i mål till 1-1. Inte helt logiskt efter en fin inledning av ÖT Smygehuk men det gäller att sätta chanserna. I den 25:e minuten spelar Barrikaden helt galet i försvaret och Mathias Roos blir halvt fri till höger och drar iväg ett skott som målvakten räddar med en fotparad. I den 34:e minuten får ordnar Jens Sirviö en hörna men i momentet får han även en armbåge i ansiktet och blir liggande en stund. Jens reser sig och joggar tillbaka till mittlinjen vilket är hans position på offensiva hörnor. Barrikaden får undan hörnan och kontrar blixtsnabbt. Jens Sirviö hinner in precis med en glidtackling och får bort bollen framför Barrikadenforwarden som är fri med Philip Borgström i målet som rusar ut och glider fram. Philips knä träffar olyckligt i bröstet på Jens som blir liggande igen och tvingas bryta. I den 35:e minuten går en mörbultad Jens Sirviö ut och in kommer Sebastian Kristensson. I den 36:e minuten studsar bollen upp på en Barrikadenhand i eget straffområde, domaren blundar dock för förseelsen. I den 44:e minuten slår Patrik Lippe ett bra inlägg mot Gustav Lindquist som når högst och nickar på mål men målvakten kom ut och gjorde sig stor och räddade Gustavs nick. 1-1 i paus. ÖT Smygehuk vill sätta högre fart i passningsspelet till den andra halvleken och på så sätt försöka skapa ännu fler målchanser. I den 64:e minuten slår Barrikaden en inläggsfrispark som touchar någon framför mål och tar i bröstet på den utrusande Philip Borgström och ut till en hörna. I den 68:e minuten byts Mathias Roos ut och in kommer Nicklas Mattsson. I den 79:e minuten byts Carl Odell ut och in kommer kusinen Fredrik Odell. I den 82:a minuten spelar Patrik Lippe in bollen till Johan Hellström i straffområdet. Johan spelar snett bak till Adam Norén som skjuter direkt och bollen touchar en Barrikadenspelare och går precis utanför stolpen, nära där. I den 86:e minuten drar Gustav Lindquist iväg ett kanonskott från 25-30 meter som målvakten gör en fantomräddning på uppe i vänstra krysset. I den 87:e minuten slår Johan Hellström en bra inåtskruvad hörna som Adan Norén vinner kampen på och är nära, bollen går vidare till Vasko Mitrovic som lyckas trycka den över mållinjen från nära håll till 1-2 och vilt jubel i bortalaget. Detta var Vaskos 4:e seriemål i år. Johan Hellström och Gustav Lindquist fördriver sedan återstoden av den mesta tiden till att fixa fram hörnor åt oss och hålla i bollen. Matchen vinns med 1-2 efter en bra kämpainsats av hela laget. ÖT Smygehuk ligger fortfarande på fjärdeplats i tabellen, 1 poäng efter Vellinge FF på tredjeplatsen och fem poäng efter ledande Behar. I nästa match som också är den sista innan uppehållet väntar tabellsexan IFK Klagshamn på onsdagen den 24:e juni klockan 19:00 på Smygehamns IP.